16 April 2012

"Mengkafir Sesama Islam'

Alangkah BODOHnya dan cetek akal, perbuatan mengalungkan bunga malai pada potret Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin oleh kumpulan 'mahasewel' yang berdemonstrasi menuntut pemansuhan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) di depan Kompleks Sogo di ibu negara kelmarin seolah-olah mengkafirkan sesama Islam.

Perbuatan itu dilihat mahasewel telah diperbodohkan ataupun memang betul-betul Bodoh.

Menurut, Pengerusi Jawatankuasa Kerja Himpunan Ulama Muda Malaysia (Ilmu), Fathul Bari Mat Jahaya, 'mahasewel' bukan tak tahu, apa yang dilakukan itu adalah adat bagi agama Hindu apabila berlaku kematian membabitkan penganutnya.

Inilah akibatnya 'BODOH SOMBONG" Memang tidak boleh diajar, Ingat Masuk U boleh dijadikan Tauladan untuk anak Bangsa, Namu apa yang diharapkan dan TU boleh kelaskan 'ORANG YANG GAGAL" sebab tu buat demontrasi supaya pinjaman PTPTN tu tak payah bayar sebab dah kerja gerenti tak dapat!
PM dan Menteri Pengajian tinggi tu Islam, Mahasewel meng tak tahu kot...ataupun dh 'diracun' oleh parasit-parasit pembangkang.

PTPTN tu pinjam je tau wahai mahaewel, kalau dah nama hutang tu wajib le bayar? Wang yang dipinjam itu hutang kerana ia duit kerajaan.Mana tanggujawab anda wahai mahasewel?

PTPTN boleh jadi Free jika mahasewel dapat 'FIRT CLASS" bukan yang  jenis berak tepi jalan! Yang dok berdemo wat pe balik kampus belajar le rajin..opsss dah "GAGAL"..ingat tu HUTANG WAJIB DIBAYAR!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...