07 May 2012

PEMBOHONGAN PKR TERBONGKAR


PASIR MAS, 6 Mei 2012 - Ahli UMNO Cawangan Kubang Bunggor, Wan Ahmad bin Wan Omar mengecam tindakan Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail menggunakan identiti beliau sehingga dikaitkan sebagai Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad bin Wan Omar.

Peniaga kedai makan berusia 63 tahun itu kesal dengan tindakan tanpa usul periksa parti itu yang menggunakan maklumat peribadi dari kad pengenalannya untuk mendesak Timbalan Pengerusi SPR itu meletakkan jawatan.

Wan Ahmad berkata nombor kad pengenalannya 490101-03-5179 telah digunakan oleh Saifuddin untuk dimuatkan kedalam kenyataan media PKR yang dikeluarkan pada 27 April lalu.

Sambil menegaskan tindakan tersebut sebagai tidak bertanggungjawab, beliau melahirkan rasa simpati kepada Datuk Wan Ahmad yang dituduh sebagai ahli UMNO atas dasar nama yang sama dengannya.
 "Sebenarnya, ahli UMNO Cawangan Kubang Bunggor itu adalah saya dan nombor kad pengenalan itu milik saya," kata Wan Ahmad.
Sebelum itu, kenyataan media PKR turut menggunakan maklumat nombor kad pengenalan yang sama dengan peniaga kedai makan Pasir Mas ini dalam desakan agar Timbalan Pengerusi SPR itu meletakkan jawatan atas dasar Datuk Wan Omar adalah ahli UMNO.

Malah nombor keahlian UMNO, kod cawangan, kod DUN dan kod bahagian yang dikeluarkan oleh kenyataan media PKR itu juga menggunakan maklumat dari peniaga kedai makan Pasir Mas tersebut.

Datuk Wan Omar juga pernah menafikan dakwaan PKR bahawa beliau adalah ahli UMNO sekaligus menuntut Setiausaha Agung PKR itu memohon maaf secara terbuka.

Saifuddin turut mempertahankan dakwaannya dengan alasan sudah mengemukakan bukti kepada umum.

SEBELUM INI SAIFUDDIN NASUTION MENGEMBAR-GEMBURKAN BAHAWA TIMBALAN PENGERUSI SPR ADALAH AHLI UMNO. SIAP DENGAN NOMBOR AHLI DAN DARI CAWANGAN UMNO YANG MANA SATU. 


HEBAT..SEMEMANGNYA HEBAT DATUK SAIFUDDIN INI BERBOHONG DEMI HENDAK MENGALIH ISU.
BAGAIMANA PULA NADANYA JIKA TIMBALAN ATAUPUN PENGERUSI SPR ADALAH AHLI KEPADA SALAH SATU PARTI PAKATAN RAKYAT. ADAKAH NADANYA SERUPA DENGAN NADA PADA HARI INI?

Nama WAN AHMAD BIN WAN OMAR
No KP                             :   490101035179
No KP Lama                     :  2756290
No Keahlian UMNO            : 2374564
Kod Cawangan 02213049   :  KUBANG BUNGGOR
Kod DUN 02213                :  CHETOK
Kod Bahagian 022             :  PASIR MAS Negeri KELANTAN
SEDIKIT-SEDIKIT PEMBOHONGAN PKR TERBONGKAR, LEPAS NI APA LAGI?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...